Coaching naar succes

Bouwen aan jouw persoonlijk fundament in 8 stappen

De hele dag geleefd worden, je energie lekt weg 

Als je niks anders doet, blijft het zoals het nu is. Je bent gestresst, je komt doodmoe thuis, zonder energie, je hebt nergens zin in en verwaarloost jezelf en je familie. Je werk leidt er ook onder, je zit vast, want er verandert niks aan jouw situatie. Je klaagt, voelt frustratie en in het slechtste geval krijg je allerlei fysieke en mentale klachten. Je gaat steeds vaker met lood in je schoenen aan je werkdag beginnen en kijkt uit naar het weekend. Je leeft als je eerlijk bent van weekend naar weekend. 

De ene verandering is nog niet af of het moet weer anders. Wat je ook doet het lijkt nooit goed genoeg? Je wilt wel anders maar hoe dan? Welke keuze is juist? Je twijfelt steeds meer aan jezelf, ben ik wel goed genoeg? Kan ik het wel aan? Vind ik het nog leuk wat ik doe? Dit zeg je niet hardop, maar als je eerlijk bent voel je het wel zo. Ooit ben ik hieraan begonnen, omdat ik het werk leuk vond. Ik heb nergens tijd voo, als vrienden aan mij vragen hoe het is dan antwoord ik standaard met druk, druk, druk..

Het eerste besef

Je weet diep in je hart dat jij de situatie kunt veranderen en niemand anders. Maar ja waar haal je de tijd vandaan? Welke stap zet je eerst? Je overziet het nog niet en ondanks allerlei pogingen kom je er niet uit. Daar kun je hulp bij gebruiken. Net als vele anderen, ook al geven ze dat niet hardop toe. Wat als je die hulp altijd en overal kunt inzetten?

En dat is niet iets om je voor te generen! Wist je dat succesvolle mensen altijd een coach hebben om te sparren?

Inzicht in wat jij kan doen

Ik heb zelf ervaren dat als je weet wat jij belangrijk vind in werk en prive dan krijg je energie in wat je doet en kun je makkelijker omgaan met tegenslag en stress. Wat je uitstraalt trek je aan, dus als je positief op weg gaat om jouw persoonlijk fundament te leggen kun je jouw persoonlijk droomhuis bouwen. Kort samengevat ga je bouwen aan jezelf met wat je al 'in huis'  hebt met als resultaat:


 • Zelfvertrouwen
 • Inzicht in jezelf
 • Energie
 • Weten wat belangrijk is
 • Zelfverzekerd keuzes maken
 • Praktijk tools voor actie
 • Grip op je tijd
 • Rust in je hoofd
 • Plezierig werken


Jij bent goed genoeg

Je hebt in principe alles in huis om jouw fundament te leggen. In dit programma maak je bewust wat je wilt, wie je bent en wat je kunt. Niks meer en niks minder. Makkelijk toch? De uitdaging zit in het echt goed doorvoeren in de praktijk. 

Inzichten zijn mooi, kiezen dat je fluitend vol zelfvertrouwen naar je werk wilt ook. Het komt aan op actie, oefenen in de praktijk en volhouden. Gemiddeld na 60 dagen heb je nieuwe gewoonten onbewust eigen gemaakt. En dan is het genieten van jouw resultaat!

Je kunt vandaag al beginnen

Met mijn 8 weken programma help ik je in een logische volgorde rust aan te brengen in je leven. Stap voor stap maak je bewust wat voor jou echt belangrijk is, zodat jij kiest voor aktiviteiten met impact, je energie toeneemt en met voldoening je dag afsluit. Het mooiste komt nog, want je kunt je eigen persoonlijk fundament bouwen en herbouwen wanneer jij wilt! 

 

 • Online leren wanneer en waar het jou uitkomt
 • Praktisch zonder gedoe
 • We doen het samen
 • Levenslang toegang


Resultaat is kortweg met plezier naar je werk!Wat brengt dit programma jou?

Als jij je fundament kent, kun je daar elk droomhuis op bouwen wat jij wilt. Welke fase je in je leven zit maakt niet uit, dat fundament is van jou. En als je  levensfase echt anders is door een grote verandering die je meemaakt dan update je jouw persoonlijk fundament. Net als dat je een vakantiehuis anders bouwt dan een woonhuis. Jij bepaalt dat zelf. Net wat je nodig hebt. 


 • Zelfvertrouwen
 • Jij bent goed genoeg
 • Mogelijkheden benutten
 • Minder stress
 • Invloed op je resultaat en gemoedstoestand
 • Veerkracht
 • Zelfverzekerd keuzes maken
 • Rust en overzicht
 • Plezier in je werk
 • Vrolijk weer naar huis


Een huis zonder solide fundament vertoont van tijd tot tijd scheuren en mankementen met allerlei gevolgen op mentaal en fysiek gebied. Met jouw persoonlijk fundament is die tijd voorbij!


We hebben allemaal wel eens een minder leuke dag! Ik ook! Alleen weet je net als ik hoe je weer plezier, energie en overzicht in je (werk)dag kunt aanbrengen, jij hebt de tools in handen hoe


Dat gun ik iedereen! Zelf heb ik jaren gewerkt met veelvuldige momenten dat ik mij geleefd voelde en in een overlevingsstand terecht kwam. Ik leefde van weekend naar weekend en in de vakantie was ik de 1e week ziek, de 2 week nog moe en snel geïrriteerd en pas de 3e week kon ik voluit genieten, maar dan was het al weer bijna voorbij..
Voordat ik aan het traject begon, had ik niet helder wat ik precies wilde en waar ik nou echt blij van werd. Door met Sonja dit programma te volgen, ben ik erachter gekomen wat mijn persoonlijk fundament is en wat mij nou echt gelukkig maakt. Vanaf nu kan ik hier altijd op terugvallen en ervoor zorgen dat ik de juiste beslissingen maak. Ik weet nu beter wat ik wil en waar mijn kwaliteiten liggen. Ik voel mij zoveel beter en zelfverzekerder.
Lorenza van Wolferen- projectmanager 


Kenmerken van het online programma

Je krijgt helder wat jouw persoonlijk fundament is om te groeien met impact. Als een bouwproces bouw je aan jouw huis. Alle modules zijn opgezet als herkenbare bouwprocessen. Praktisch zonder gedoe.

 

Module 1 

Hier leg je jouw persoonlijke fundering aan. Je ontdekt wat voor jou echt belangrijk is., kortom wat jij wilt. Wat zijn jouw waarden en normen? Vaak weet je dit en handel je daar onbewust naar. In deze module maak je helder wat er echt toe doet. 

 

Module 2

Welke bouwstenen maken wie je bent: jouw leermethode, unieke talenten, kwaliteiten en gedrag.

 

Module 3 

Waar krijg je energie van?

 

Module 4 

Planning en focus als basis voor overzicht, kortom hoe organiseer je je eigen werk(druk). 

 

Module 5 

Grip op je gedachten, invloed en impact op je omgeving.

 

Module 6 

Jouw persoonlijk bouwplan voor 3 maanden om effectief de inzichten effectief verder uit te bouwen en te borgen.

 

Module 7 

Evaluatie en resultaat van je inzichten tot verandering. Je weet het toe te passen in je dagelijks leven.

 

Module 8 

Jouw persoonlijk fundament is gebouwd. Je bent in staat keuzes te maken nu en in de toekomst. Jij bent in staat weer energie, overzicht en rust aan te brengen in je werkdag en in je leven als totaal.De aanpak van Sonja tijdens dit programma heb ik als heel prettig ervaren. Sonja is iemand die goed kan luisteren en vertrouwen uitstraalt. Ze kan zich goed inleven in een ander en situaties goed van een afstand bekijken.
Door haar werkervaring kan Sonja goed de verbinding maken tussen de theorie en de praktijk. Hierdoor weet ze precies goed in te spelen op bepaalde situaties.
Projectmanager 
Overpeinzing

We hoeven niet zo overdreven ons best te doen, te lange dagen werken, de beste versie van jezelf na te streven. Je mag blij zijn met wie je bent en dat is goed genoeg:  


Gewoon krachtig jezelf zijn!


Wanneer je succes en impact wilt hebben vanuit wie je bent dan wil je een heldere blik op wat er voor jou mogelijk is, waar jouw invloed ligt. Dat ervaren mijn klanten als krachtig zichzelf zijn. Om het simpel te maken  dan focus je op wat voor jou belangrijk is in je leven. Wat betekent werken voor jou bijvoorbeeld? Het kan de ultieme droom zijn om impact te hebben met jouw bijdrage. Het kan jouw manier zijn om voor jezelf of je familie of je gezin te zorgen en tijd te hebben voor leuke hobbies.  Het kan zijn dat werken jouw hulpmiddel is om je droom waar te maken. Het kan ook zijn dat je voldoening in je dag wilt en je maximaal wilt ontwikkelen. De betekenis die werken voor jou specifiek heeft is helemaal prima!

Wat dan simpelweg belangrijk is dat je doet waar je echt blij van wordt. Accenten aanbrengen in je huidige werk is een mooie manier om energie, voldoening en succes te krijgen. Focus op wat wel kan en je zult jezelf verbazen. Jij hebt als enige invloed op wat je denkt, voelt en doet!


Denk je nu...


Is dit niet veel te moeilijk voor mij?

Iedereen kan dit, het vraagt alleen inzet en actie.

 

Wat heb ik nodig om online mee te doen?

Nieuwsgierigheid en openstaan voor bekende en nieuwe inzichten. Een computer of laptop, schrijfblok, pen en eventueel een printer.

 

Hoeveel tijd ben ik kwijt aan deze online training?

Het tempo bepaal jij! Mijn suggestie is minimaal 1 uur per week hieraan te besteden. Als je 1 module per week wilt afronden investeer je gemiddeld maximaal 2 uur per week.


Hoelang duurt dit programma?

Wanneer je een module per week doorloopt heb je na 8 weken jouw persoonlijk fundament helder. Natuurlijk kun je er zo lang over doen als je wilt. Gaandeweg bouw je resultaat op door jouw actie in de praktijk. Dat heb je zelf in de hand.